Showing posts with label Thailand. Show all posts
Showing posts with label Thailand. Show all posts

Sunday, 30 May 2021

Thailand Movie: The Con-Heartist


The Con-Heartist sebuah movie komendi romantis dari negara seberang iaitu Thailand. Sebuah movie yang mengisahkan tentang seorang kerani bank yang naif (Ina) yang telah ditinggalkan oleh bekas kekasihnya (Petch) dalam keadaan berhutang. 

Disaat bekas kekasihnya selesa menikmati kehidupan barunya, Ina berjuang untuk memenuhi keperluan hidupnya sambil berusaha membayar wang yang dia berhutang. Pada suatu hari, Ina menerima panggilan daripada seorang penipu yang licik (Tower) yang berjanji untuk memberikan sejumlah wang kepada Ina.

Nasib menyebelahi Ina apabila Ina berjaya menangkap penipu tersebut dan mengupah penipu tersebut untuk menipu bekas kekasihnya untuk membalas dendam! 

Movie: The Con-Heartist
Negara: Thailand
Tarikh tayangan: 03 Dec 2020

Best! Kelakar! Aku rasa aku banyak gelak je bila tengok movie ni. Ke aku yang mudah terhibur 😆 Hero heroin pun handsome dan cantik. Pelakon lelaki yang jadi manager hotel itu kan ya Allah, geli sungguh setiap kali tengok dia bercakap HAHAHA. 

Geli sebab air liur tersembur sembur! Sampai terkena tangan, muka hero heroin. Tapi menjadilah dia berlakon, nampak real air liur tersembur tu 😂 

Kena tengok macam mana mereka berempat buat rancangan untuk menipu si Petch dalam misi membalas dendam bagi pihak si Ina. Plan pertama gagal tapi nasib baik Tower tak khianat Ina. Dia kembali kepada Ina dan rancang plan kedua.

Suka ending movie ini bila Tower dah tak jadi seorang penipu lagi dah, dah cari kerja halal lepas buat perjanjian dengan Ina. Final ending dia, mesti kalian dah boleh agak. Tower dan Ina selamat menjadi pasangan kekasih. 


Bosan bosan duduk di rumah, bolehlah tengok movie ini. Di Netflix ada, jadi sesiapa yang ada akaun Netflix bolehlah tengok. 


Nadech Kugimiya sebagai Tower Suppapaisa


Baifern Pimchanok Luevisadpaibul sebagai Ina Jitimaim


Bank Thiti Mahayotaruk sebagai Petch 


Inilah manager hotel yang aku cakap tadi, tersembur sembur air liurnya! 


Ini Petch, bekas kekasih Ina yang bermulut manis. Semua perempuan dia nak kikis. Dah lah tak ada rasa bersalah langsung!

Apa apapun selamat menonton! Hehehe.