Showing posts with label MYSTEP. Show all posts
Showing posts with label MYSTEP. Show all posts

Tuesday, 8 March 2022

Gaji MySTEP Masuk Lambat?

Semalam sebelum tidur, aku log in blog melalui telefon macam selalu aku buat. Dah log in blog, memang akan buka google search console sekali sebab nak tengok perkembangan blog walaupun tak berapa nak berkembang HAHAHA. Tengah tengah belek google search console tu, nampak ada orang search ke apa eh nak panggil kalau macam ni?


Gaji MySTEP masuk lambat? Ya, benar sekali. Memang masuk lambat. Setiap 10 hari bulan baru masuk. Orang lain siap nak habis gaji pulak dah, tapi personnel MySTEP baru nak dapat gaji 😂 

Kalau ada yang bertanya kenapa masuk lambat? Aku sendiri tak ada jawapannya. Walaupun aku MySTEP di sektor kerajaan, tapi gaji kami semua tak masuk tarikh yang sama dengan pekerja kerajaan yang lain iaitu setiap 25 hari bulan. Ada jugak tanya personnel MySTEP yang dah lama bekerja, mereka pun tak ada jawapan untuk soalan itu.

Dan kami, setiap bulan wajib sediakan satu borang yang kami panggil 'Borang Output Bulanan'. Borang output bulanan ni kiranya macam log book di tempat kerja. Ala macam kita intern dulu-dulu kan, kita kena cerita dalam log book kita apa yang kita buat pada setiap hari. Haa lebih kurang macam tulah.