Showing posts with label Giveaway. Show all posts
Showing posts with label Giveaway. Show all posts

Sunday, 26 September 2021

Giveaway by Shida Radzuan

Giveaway
click banner to join

Baru berkesempatan untuk join giveaway yang dianjurkan oleh Kak Shida. Syarat penyertaan yang ke-empat iaitu 'Apa yang korang suka tentang blog shida' ialah:

Mobile-friendly. Buka blog Kak Shida melalui telefon pun tak ada masalah. Nak baca entri pun senang, tak serabut dengan iklan AdSense. Susunan widget di bahagian kanan sidebar pun tersusun cantik. Senang kata, tak pening kepala lah kalau masuk blog Kak Shida. Nak cari apa apa pun mudah je. 

Warna biru putih yang digunakan oleh Kak Shida pun cantik. Warna yang tak menyakitkan mata. Penggunaan font yang jelas dan mudah dibaca pun merupakan salah satu perkara yang saya suka tentang blog Kak Shida.
 
Jadi, kepada sesiapa yang masih belum join giveaway ni, meh cepat cepat join. 3 kotak hadiah misteri menanti para pemenang. Jeng jeng jeng. Kalau peserta melebihi 50 orang, hadiah bakal ditambah! Jadi cepat cepat join! 

Tarikh tutup: 02 Oktober 2021

Goodluck and all the best kepada semua peserta! ;)

Wednesday, 22 September 2021

Suprise Giveaway By Aienienka


Baru berkesempatan untuk join Suprise Giveaway by Aienienka. Nak join, boleh click banner diatas. The best surprise yang pernah aku terima dalam hidup ialah surprise birthday pada bulan Oktober tahun 2019. Memandangkan birthday kita semakin menghampiri, so kita tulis pasal surprise harijadi. Hehehe. 

Surprise birthday dari housematesku. Masa birthday aku pada 10 Oktober 2019, boleh dikatakan ramai dah wish Happy Birthday. Tapi, housemates aku sunyi sepi. Memang tak ada wish apa apa. Naik kereta pergi class pun cakap macam biasa. Aku fikir mungkin busy kot, itu pasal tak sempat nak wish hahaha. 

Sampailah lepas Maghrib kalau tak silap aku, tiba-tiba blackout nyah rumah kami. Aku tengah siapkan assignment. Nervous dah sis sebab fikir kerja-kerja yang aku buat tadi dah save ke belum. Kalau tak autosave, memang murunglah nak kena taip balik 😂

Masa tu lah tak ingat telefon letak mana sebab benda berlaku tiba-tiba sangat. Dari dalam bilik, terdengar housemates bercakap tapi dalam keadaan berbisik. Aku pun terus keluar bilik cari housemates sebabnya aku takut duduk dalam keadaan gelap gelita. Tak expect mereka buat surprise sebab rumah kami sewa tu memang selalu blackout.

Keluar dari bilik terus nampak housemates tengah pegang kek yang dihiasi dengan beberapa batang lilin menuju ke bilik aku. Terus aku jerit "Ohhhh patutlah tak ada seorang pun yang wish birthday, rupa-rupanya nak buat surprise. Aku tengah buat assignment weh, kalau tak autosave mati lah aku."

Housemates pakat gelak je sebab standard Words autosave kan, so mereka cakap tak payah risau, selamat je kerja kau tu. Dah tiup lilin, ambil gambar maka berakhirlah surprise birthday aku pada tahun 2019. Sambung buat assignment 😆 Terharu sis, ingatkan dah besar panjang dah tak ada orang nak bagi kek. Tapi masih ada.

Friday, 17 September 2021

Rezeki Menang Giveaway #busyrakongsirezeki Wang Tunai RM100

Alhamdulillah masih tak percaya ya aku menang giveaway yang dianjurkan oleh Kak Busyra ni. Selalunya aku susah nak terpilih kalau join mana mana pertandingan tak kisahlah join dalam blog ke mahupun dalam kehidupan aku. Memang dari tadika lagi, berapa puluh pertandingan mewarna aku masuk, satu pun tak pernah menang HAHAHA
 
Tak ada rezeki orang cakap kan? Mungkin rezeki dalam bentuk lain contohnya dikurniakan kawan kawan yang baik dan sebagainya. Aku masuk giveaway pun sebagai tanda sokongan kepada blogger yang menganjurkan giveaway tersebut. Menang kalah adat pertandingan. Kalau menang, Alhamdulillah. Kalau kalah atau tak ada rezeki, tak apa. Cuba lagi next time begitu hehehe.
 
Tup tup, masa tengah buka blog melalui telefon, aku baca komen dari Kak Busyra yang cakap aku menang giveaway tersebut. Apa lagi, cepat cepat on laptop sebab tak percaya kikiki. Memang betul lah nama aku yang terpilih. Terus whatsapp sebab takut orang menanti.
 
 
 
Dan baru tadi Kak Busyra transfer hadiah wang tunai sebanyak RM 50.00. Tak apa transfer lambat, saya faham mesti akak busy. Apa-apapun, terima kasih Kak Busyra untuk wang tunai ni. Moga moga rezeki Kak Busyra berlipat kali ganda lagi selepas ni. Thank you! 😊
 
Jom singgah blog Kak Busyra disini: https://www.busyratakiyudin.com/ 
Jangan lupa follow dan komen sekali. Check it out! ;)
 
Nota jemari: Duit menang giveaway ni kita guna untuk beli makanan hehehe

Sunday, 12 September 2021

Birthday Giveaway Sheila Inspire

click banner to join

Selamat Hari Lahir Kak Sheila! Dan selamat diatas kelahiran cahaya mata baru. Jom pakat ramai ramai memeriahkan lagi giveaway anjuran Kak Sheila. Banyak hadiah menarik menanti untuk dimenangi!

Tarikh penyertaan: 21 Ogos 2021 - 21 September 2021
 
Goodluck and all the best kepada semua peserta! ;)

Tuesday, 7 September 2021

Giveaway #busyrakongsirezeki Wang Tunai RM100

click banner to join

Baru berkesempatan untuk join giveaway dari blog Kak Busyra. Jom pakat ramai ramai memeriahkan lagi giveaway ini. Mana tahu boleh menang wang tunai RM 50.00 ke hihihi. Belum cuba belum tahu! 😛


Syarat kelima penyertaan giveaway ini adalah nyatakan satu entri lain yang aku suka dalam blog Kak Busyra ialah entri Pakai braces kali pertama sakit ke tak? #Part 1. Memandangkan aku pun memang ada niat nak pakai braces, jadi aku suka baca entri yang berkaitan braces. Boleh rasa ngilu bila pakai braces tu 😂 Beauty is pain right? Kikiki.


Macam kakak ketiga aku sendiri tengah pakai braces, dah cecah empat tahun dia pakai. Tak tahu bila nak cabut hahaha. Tiap tiap bulan pergi appointment gigi, tapi sejak sejak covid ni dah jarang pergi. Maksud jarang tu macam dua tiga bulan sekali baru ada appointment. Kalau dulu, tiap-tiap bulan.

Aku nak pakai juga sebab gigi atas aku macam jarang sikit, tapi benda bukan murah. Busuk busuk pun kena standby 5k juga. Kos tambahan tak termasuk dalam 5k tu. Haaa jadi selain beauty is pain, beauty is expensive pun iye 😂 Nak kena tunggu kerja baru boleh pakai. Kalau buat di klinik kerajaan memang murah! Tapi klinik kerajaan ada limit umur, jadi aku dah terlebih umur terpaksalah buat di klinik swasta.  

Eh macam tiber sangat kan cerita kisah aku dan kakak aku dalam entri giveaway ni hehehe. Apa-apapun jangan lupa join! 10 September tak lama dah.

Goodluck and all the best kepada semua peserta! 

Tuesday, 22 June 2021

Pemenang Mellow Crunch Giveaway


Entri yang ditunggu tunggu telah pun tiba. Yakin betul ya ditunggu tunggu, entah entah peserta pun dah lupa hahaha.

Okey okey, pertama sekali 11 jari disusun daripada aku memohon maaf sebab lambat umumkan pemenang. Ada yang hairan tak aku masih tak umumkan pemenang sedangkan blog aku berupdate? Itu semua schedule post. Aku dah schedule semalam, jadi sampai masa yang ditetapkan, blogger tolong publish kan hehehe.

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, aku akan pilih dua orang pemenang yang akan memenangi Mellow Crunch iaitu chocojar berasaskan milo. Tapi tapi, memandangkan jumlah peserta melebih 50 orang, aku tambah lagi seorang pemenang. Acah acah nak buat surprise, tapi tak terkejut pun kan? HAHAHA

Jadi, total pemenang yang aku cari ialah seramai tiga orang. Hehehe. 

Sebelum itu, ayat cliche aku nak cakap. Aku nak cakap terima kasih kepada semua para peserta yang sudi join giveaway kedua aku. Walaupun hadiah yang disediakan simple sahaja, tapi masih ada yang sudi join. 

In shaa Allah, aku akan buat lagi giveaway seterusnya. Bila? Aku sendiri belum ada tarikhnya. Kalau giveaway pertama, sempena pembukaan blog. Giveaway kedua sempena followers blog mencecah 100 orang. Giveaway ketiga? Mungkin sempena followers mencecah 300 orang atau 500 orang? Mungkin hehehe.

Dan, aku juga nak minta maaf kalau ada terkurang ataupun terlebih sepanjang giveaway ini berlangsung. Yang mana nama terpilih, aku ucapkan tahniah! Dan yang mana nama tak terpilih untuk menang, aku harap kalian tak serik lagi nak join giveaway ketiga, keempat dan seterusnya daripada aku. 

Drum roll *bayangkan lah ya ada music aku masukkan dalam entri ini, music ala ala nak umumkan pemenang yang biasa ditengok di television hehehe*



Dan pemenang ketiga jatuh kepada peserta no...


Tahniah diucapkan kepada para pemenang! 💃 Tahniah kepada Kak Ret, Kak Amie dan juga Kak Dana! Kalau tertanya tanya kenapa masa yang agak berbeza antara Kak Ret dan Kak Amie vs Kak Dana, itu sebab aku ada buat blood glucose test lepas selesai naik nombor Kak Amie. Itu lain entri aku cerita hehehe.

Dan satu lagi kalau tertanya tanya, kenapa jumlah nama masa pilih pemenang ketiga hanya ada 50 nama sahaja, itu kerana aku dah buang nombor peserta 10 dan 24. Jadi tinggal 50 orang sahaja.

Aku harap kalian sudi terima hadiah kecil dan tak seberapa daripada aku ini. Masa naik nombor nombor para pemenang ini, aku terus terbayang muka Firdaus, Uyyum dan Aiyan. 

Mesti Mellow Crunch ini akan jadi hak milik mereka bertiga 😆 

Dan kepada para pemenang, boleh email details diri masing masing kepada aku di jiehahzak@gmail.com

Email maklumat diri macam biasa, nama, alamat dan no telefon untuk aku poskan Mellow Crunch. Nanti bila dah ada tracking number, aku akan update ya. Aku minta maaf kalau lambat bagi tracking number.

Beli di shopee, kadang kadang seller makan masa nak poskan barang customers. Nak nak sekarang dah tak boleh pilih courier, berserah saja pada shopee untuk tentukan courier mana yang mereka nak. Jadi, aku minta maaf awal awal. In shaa Allah, kalau dah ada tracking number, aku terus update kepada para pemenang.

Jumpa lagi di lain giveaway hehehe.

Nota jemari: Next giveaway nak bagi hadiah apa pula eh? Hahaha. Mesti jemu kan kalau asyik bagi chocojar setiap kali buat giveaway kan 😂 Tak ada kepelbagaian langsung hehehe

Tuesday, 4 May 2021

Saguhati Sampul Raya Hispter daripada Blog Azhafizah.com

Saguhati Sampul Duit Raya daripada Blog Azhafizah.com | Alhamdulillah, hadiah saguhati sempena Giveaway Sampul Raya Hipster daripada kak Fiza selamat sampai! 


Walaupun tak ada rezeki menang tempat pertama, kedua dan ketiga, tapi ada rezeki menang hadiah saguhati. 


Boleh baca disini: https://www.azhafizah.com/2021/04/pemenang-giveaway-sampul-raya-hipster.html


Cantik betul! Lagi nampak exclusive dan cantikkk bila boleh letak nama sendiri dekat bahagian belakang sampul duit raya itu hehehe.


Kakak ketiga pun berkenan tapi tapi dia cakap raya tahun hadapan, dia order, in shaa Allah. 


Raya tahun ini tak boleh nak bagi lagi duit raya, in shaa Allah tahun hadapan baru boleh bagi 😂 Jadi sampul duit raya ini kita simpan sebagai kenangan. 

 


Masa Kak Fiza suruh pilih design mana yang berkenan di hati hari itu pun dah rambang mata nak pilih sebab banyak sangat design yang menarik. Sekejap nak pilih kucing, sekejap nak pilih bunga dan akhir sekali pilihlah corak bunga seperti gambar di atas hehehe.


Bahagian belakang sampul raya hipster. Boleh letak nama sendiri atau nama company dan sebagainya. 


Jadi, sesiapa yang berminat boleh lah tempah dengan Kak Fiza. Tapi tak sure Kak Fiza ambil order lagi ke tak sebab dah nak raya kan. Apa apa boleh contact Kak Fiza.

Rujukan design lain: Design Sampul Duit Raya Hispter

Kepada Kak Fiza: Terima kasih untuk hadiah saguhati ni. Semoga akak dilimpahkan rezeki yang berterusan

Thursday, 22 April 2021

Hadiah Giveaway daripada Shida Radzuan Blog

Hadiah Giveaway daripada Shida Radzuan Blog | Sebagaimana aku pernah update disini, aku merupakan salah seorang pemenang "Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog". 


Alhamdulillah, hadiah dah selamat sampai tengah hari tadi! Baru baca semalam disini yang kak Shida baru saja pos hadiahnya. Tup tup, dah sampai hehehe. Laju betul poslaju. 


Mungkin duduk di bandar Kuala Terengganu. Sebab dulu masa duduk di Marang, berjanggutlah menunggu parcel kalau seller pakai courier poslaju.



Kak Shida balut elok elok duduk dalam kotak


Tadaaaa! Ini dia isi di dalam kotak. Dua helai handsocks bewarna biru dan hitam, dua keping sheet mask Korea dan sekeping kad hari raya daripada kak Shida sendiri.

Handsocks itu mula mula aku ingatkan koyak, tapi rupanya dia untuk ibu jari tangan. Aku pun terus "Ah sudah, tangan kanan nak sarung macam mana pula" sebab tangan kanan aku ada dua ibu jari kan. Hehehe


Bila dah cuba pakai, nampak pelik pulak hahaha tapi never mind, lama lama tak pelik dah lah kan 😂


Gambar depan kad raya. Lupa nak ambil gambar belakang hehehe. Maaflah gambar tak menarik mana sebab aku tak reti nak ambil gambar. Buat video di tiktok, buat reels di instagram, semua tak cantik HAHAHA. Last last ambil gambar sekeping sekeping macam saja. 

Kepada kak Shida, terima kasih atas hadiah ini. Semoga kak Shida dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah 💜 Aamiin aamiin ya rabbal alamin.

Thursday, 15 April 2021

Pemenang Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan


Menang Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog | Pagi tadi kak Shida keluarkan senarai pemenang Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan, kita scroll scroll sampai akhir entri, tiba tiba ternampak ada nama blog atiqahnajihah.com

Alhamdulillah rezeki di bulan puasa. Tak sangka akan menang sebab selama aku join giveaway tak pernah menang HAHAHA. Ini pun menang untuk hadiah terakhir. Ada rezeki menyelit disitu.

Dapat handsock, sheet mask Korea dan sekeping kad raya daripada kak Shida sendiri. Adakah ini petanda kena belajar pakai handsock? Sebab aku tak pernah pakai handsock. Selalu pakai inner saja. 

By the way, nak ucapkan tahniah kepada para pemenang yang lain! Ada yang menang duit cash RM50 as Top Referral, dua orang pemenang tudung fareha dan bantal cushion sebab content blog dan penceritaan yang menarik dan tujuh orang pemenang sebagai cabutan bertuah daripada kak Shida.

Kak Shida cakap yang tak menang jangan merajuk sebab semua orang akan dapat sekeping kad raya daripada kak Shida jugak. Mana tahu pada masa akan datang kalian pula yang berjaya jadi pemenang dalam giveaway kak Shida ataupun giveaway orang lain 😉