Friday, 12 November 2021

Ada tapi Tiada

Welcome back to my blog hehehe. Almost one month blog tak berupdate. Dan akhirnya, iklan AdSense kembali semula selepas akaun AdSense suspended sebab multi clicking. Harap-harap tak terjadi lagilah selepas ni. 

Alhamdulillah, dah sebulan lebih dah kerja disini. Semuanya baik-baik sahaja. Lagi sebulan lebih nak habis kontrak. Tak tahulah kontrak akan disambung ataupun tidak. Tapi, kalau mengikut kepada Bajet 2022, kerajaan masih meneruskan inisiatif Malaysia Short-term Employment Programme (MySTEP) pada tahun 2022 dengan menawarkan 80,000 peluang pekerjaan secara kontrak bermula Januari 2022. 80,000 peluang pekerjaan merangkumi 50,000 pekerjaan dalam sektor awam dan 30,000 pekerjaan dalam syarikat milik kerajaan (GLC).

Kalau kontrak disambung, kita teruskan bekerja macam biasa. Kalau tidak disambung, boleh dah intai-intai kerja lain pula. Semalam baru siap isi borang untuk kerja kosong sebagai Penolong Jurutera. Nervous! Nak submit borang semalam pun dah nervous, macam manalah nanti nak temuduga ya? :') Baca pengalaman orang lain yang temuduga pun sis rasa seram sejuk, nanti pengalaman diri sendiri macam mana pula. Curious hehehe.

Rindu nak blogging macam dulu tapi masa tidak mengizinkan. Kalau ada masa pun, aku lagi gemar menghabiskan masa dengan menonton drama atau movie di Netflix mahupun Viu. Tapi setiap hari buka je blog, baca post entri kawan kawan blogger tapi tak tinggalkan komen sebab buka melalui telefon je. Akhir kata, jaga diri semuanya! Bertemu lagi di entri yang lain pada masa yang akan datang. 

Nota jemari: Tak ada idea nak tulis apa sebab lama dah tak menulis >.<

33 comments

  1. Eh, lupa nak ucapkan good luck utk permohonan penolong jurutera tu, semoga ada rezekinya, adikku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyouuuuuuu Kak SK! Moga moga ada rezekinya ;)

      Delete
  2. akak pun mcm tu jugak... kalau blogwalking guna hp x dpt nk tglkan komen.. kalau komen pun selalu x lepas.. all the best ye permohonan penolong jurutera tu... semoga ada rezekinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaaaaaaa! Memang selalu hilang lah komen tuu kalau komen melalui telefon. Rasa buat penat je komen hahaha. Btw thankyouuuuu kakmim! ;)

      Delete
  3. All the best Atiqah!
    Moga ada rezeki yg lebih baik utk Atiqah, aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin aamiin ya rabbal alamin. Terima kasih puan hazel ;)

      Delete
  4. Welcome back Tiqah!! Sekejap jer dah kerja kat situ sebulan yer. All the best untuk hari ni & hari-hari Tiqah yang mendatang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kak syu, ni pun dah nak masuk dua bulan dah. Memang kejap je masa berlalu. Btw thankyouuuu kak syu ;)

      Delete
  5. Semoga berjaya untuk permohonan kerja.
    Harap AdSense berjalan lancar.
    Senang cerita semua berjalan lancar dan Atiqah ada masa tulis blog. Hehe. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin aamiin ya rabbal alamin, thankyouuuuu Kak Wina!
      Ada masa terluang jap, update blog kejap. Nak blogwalking tak sempat >.<

      Delete
  6. Gud lyck tiqah!! Semoga ada rezeki nya tu nanti.. Eh eh jgn la blk kg lagi klu dh abs kontrak.. Kita blm lepak minum2 kopi lagi ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHA in shaa Allah nanti ada rezeki, kita jumpa Kak Ret :P
      Btw thankyouuuuu Kak Ret! ;)

      Delete
  7. semoga dapat panggilan temuduga tu nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin aamiin ya rabbal alamin, terima kasih kak ammi ;)

      Delete
  8. Good luck untuk pekerjaan yang dipohon. Semoga ada rezeki nanti. Lama awak tak blogging. Rasa terkejut nampak entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamin aamiin ya rabbal alamin, thankyouuuuu kak sal!
      Hahahaha terkejut eh kak sal, kita ada masa free sikit, tu update blog kejap >.<

      Delete
  9. Welcome back Atiqah. Alhamdulillah adsense dah muncul semula. Semoga ada rezeki dapat interview dan diterima nanti. Aaaminn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome back sekejap aje kak fiza hahaha. Itulah, alhamdulillah dah back to normal. Harap harap tak berlaku lagi lah. Aamiin aamiin ya rabbal alamin, thankyouuuu kak fiza! ;)

      Delete
  10. Wahhh.. welcome back and goodluck for your next futureeee! Dah dapat kerja tetap nanti rogerrr lah sini.. hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha in shaa Allah kak nona! Thankyouuuuuu very much! ;)

      Delete
  11. semoga baik2 je tiqah! insyaAllah kalo dh rezeki xkemana..
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, betul tu kak ezy, kalau ada rezeki, ada jalannya hehehe. Btw thankyouuu very much! ;)

      Delete
  12. Semoga dipermudahkan urusan untuk bekerja dan blogging, Atiqah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyouuuu jannah! Semoga urusan jannah juga turut dipermudahkan oleh Allah ;)

      Delete
  13. all the best Tiqah, semoga dipermudahkan segala urusan..amiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyouuu very much kak nohas! Semoga urusan kak nohas jugak dipermudahkan oleh Allah! ;)

      Delete

Maaf dipinta kerana bahasakan diri aku. Jangan segan silu untuk tinggalkan komen anda kerana komen anda begitu berharga. Terima kasih! :)