Showing posts with label Food. Show all posts
Showing posts with label Food. Show all posts

Tuesday, 29 March 2022

Pertama Kali Makan Vietnamese Cuisine di MyViets, Ayer 8, Putrajaya

21 March 2022 haritu housemates tiba-tiba ajak makan malam sama-sama. Tiberr sangat hahaha. Kami berempat tak permah makan malam dekat luar bersama-sama. Dalam rumah tu pernahlah. Mula-mula aku tak nak pergi sebab dah beli lauk untuk makan malam nanti, just masak nasi je nanti bila balik kerja. Tapi bila fikirkan balik, join jelah sekali mereka bertiga sebab bukan selalu kan. Gituh. 


Sampai rumah dalam pukul 5 petang, solat asar then tunggu housemate lagi seorang belum sampai rumah. Tunggu punya tunggu, dalam pukul 5.30 petang jugaklah naik grab pergi MyViets, Ayer 8. Dekat je. Tambang grab RM7.00. Aku macam terkejut jugak sebab ingatkan nak pergi makan malam dekat kedai masakan Melayu, rupanya nak pergi makan dekat MyViets. Aku dah lah tak pernah makan. First time! Tapi bedal jelah. Nanti sampai, tengoklah menu apa yang ada kan.

MyViets, Ayer 8, Putrajaya MyViets, Ayer 8, Putrajaya

Aku order menu simple je sebab nak buat alas perut je. Lauk dah beli dah, nanti balik rumah nak makan nasi lagi. Mahu kembung perut aku nanti.

Grilled Marinated Chicken with Lemongrass and Lime Leaf

Makanan pertama yang sampai lepas siap order. Kena order melalui QR Code yang disediakan. Kiranya scan QR Code then nanti automatik dia akan bawa kita ke link untuk order makanan. Kalau tak silap aku, nama menu ni Grilled Marinated Chicken with Lemongrass and Lime Leaf. Harga mungkin RM15.90. Maafkan aku kalau salah sebab dah lupa resit letak mana. 

Aku dengan housemate yang tak makan sayur ternganga kejap bila makanan ni sampai HAHAHA. Sebab penuh sayur! Kami bukan tak makan sayur tapi ada sesetengah sayur je yang makan. Paling tak suka taugeh! Housemate cakap sedap. Ayam pun sedap. Aku try rasa ayam and memang sedap. Ayam apa je yang tak sedap kan? Hihihi.

Wednesday, 9 March 2022

Golden Salted Egg Chahan & Original Pudding from FamilyMart

Hari jumaat lepas pergi FamilyMart untuk beli makanan tengah hari. Dah tak berapa suka pergi cafe company sebab lauk yang sama sahaja dimasak setiap hari. Kadang-kadang tepu otak fikir nak makan apa. Memang boleh hafal lauk yang cafe masak setiap hari. Ini bukan aku seorang sahaja ya yang cakap pasal ni, even staff lain pun ada merungut benda yang sama. 


Alang-alang rehat hari Jumaat panjang, jadi aku pun pergilah FamilyMart. Mujurlah dekat je FamilyMart tu. Jalan kaki dalam 3 atau 4 minit dah sampai. Duduk termenung depan rak makanan sebab tak tahu jugak nak makan apa HAHAHA. Last-last ambil Golden Salted Egg Chahan.

 

Golden Salted Egg Chahan FamilyMart
Foresight

Golden Salted Egg Chahan FamilyMart
Close view

Itulah golden salted egg chahan yang berharga RM6.20. Kecil sahaja portionnya. Dan tak cukup. Lepas makan tu aku masih rasa lapar ya teman teman sebab sikit 😂 Udang pun 2 ekor je, size besar sikit daripada udang kering kikiki. 

Monday, 7 March 2022

Review: Honey Ice Cream from Bubblebee

Dua tiga hari lepas tengok housemate makan honey ice cream ni rasa terliur pulak sebab nampak sedap. Tup tup keesokan harinya, kita pulak yang membeli hahaha. Nasib baik beli dekat shopee food sebab boleh dapat harga yang murah! Kalau beli dekat foodpanda atau grabfood, memang kirim salam awal-awal sebab mahal. 


Bagi aku, comel jugaklah dia ikat macam tu. Nak nak warna kuning! Memang lagi comel! First of all, maaflah ya sebab gambar tak berapa menarik sebab bilik aku tak ada tingkap, jadi kuranglah sikit pencahayaan dalam bilik aku. Nak edit pun malas jadi kita letak jelah apa yang ada hehehe.


Haa bila dah buka ikatan tu, beginilah rupanya. Ice cream dah cair dah sikit, itu pasal yang bahagian atas dah tak berapa nak tinggi 😂

Sunday, 12 December 2021

Homemade Brownies Cookies

Setelah sekian lama mengidam nak makan brownies cookies, akhirnya dapat juga makan. Homemade brownies cookies by shopee. Aku tak kuasa nak buat cookies bilamana alat kelengkapan nak buat cookies tak cukup di rumah sewa ni. Jadi, kita sebagai warganegara Malaysia haruslah support local business di shopee.

Lagipun, aku memang dah selalu membeli brownies cookies dekat seller di shopee ni. Tak tahulah dah kali keberapa aku repeat order. Masa intern tempoh hari, kawan-kawan yang satu tempat praktikal dengan aku pun join order sekali bila aku bawa brownies cookies tu di office. Dah macam promoter dah rasanya kikiki.

Harga pun murah which is RM7.50 sahaja. Tapi size kecil lah. Jangan expect besar gedabak. Tapi ngam ngamlah sumbat sekeping dalam satu mulut.


Tak hancur langsung! Memang seller bungkus elok-elok. Sikit pun tak pecah cookies ni. Aku beli 2 botol sebab nak cukupkan fee shipping RM15. Bolehlah buat stok mengunyah sambil buat kerja yang tak pernah habis ni. Sambil tengok drama korea pun boleh. 

Sekali hadap je terus habis sebotol. Tengok tengok dah licin isi dalam bekas. Bagi aku, brownies cookies ni tak manis sangat. Kiranya kenalah dengan citarasa aku. Mungkin lain orang, lain rasanya kan? Tapi bagi aku okey dah dengan rasa macam ni. Berbaloi untuk aku membeli sekali sekala.

Nak beli boleh beli disini: https://click.accesstra.de/go/CDivW5di

Bye!

Sunday, 19 September 2021

Kek Batik Indulgence dan Pandan Gula Melaka

Cerita dah basi tapi makanan tak basi. Makanan dah selamat masuk perut hehehe. Cerita dia kakak aku dah lama nak makan kek batik. Nak buat tak sempat, jadi apa salahnya kita support bisnes orang melayu yang jual kek batik, kita beli je. Tolong menolong itukan amalan mulia 😛

Dah lama nak beli, tapi tak whatsapp whatsapp. Sampailah minggu lepas, dia whatsapp sendiri seller yang jual kek batik ni. Biasa dia suruh aku yang berurusan sebab dia malas nak berurusan. Yang dia tahu, berapa jumlah yang kena bayar. Tapi aku lupa nak whatsapp seller sebab kali terakhir aku singgah instagram seller tersebut, seller ada update dia tutup kedai untuk beberapa hari. 

Terus lupa nak whatsapp lepas tu. Tahu tahu kakak aku tanya nak perisa apa. Aku cakap terserah, tak kisah pun perisa apa sebab nampak semua sedap sedap belaka. Kakak aku pun pilih kek batik perisa indulgence dan juga pandan gula melaka. 

Kali pertama beli sebab nak rasa sedap atau tidak. Kalau sedap, dia akan repeat beli untuk bagi dekat staff nurse, doktor-doktor dan juga pegawai farmasi yang ada dalam ward department dia kerja. Kira macam tradisilah, bila dah habis kerja dekat satu department, mesti akan sediakan makanan sebagai tanda berterima kasih kepada orang yang ada dalam department tersebut. 
 
 
Atas: Kek batik indulgence
Bawah: Pandan gula melaka
 
Harum semerbak bau dia! Tak payah buka kotak, memang dah boleh bau dari luar.  Sedap ke tidak? Mestilah sedap! Kiranya menepati citarasa kakak akulah. Kira lulus! Bolehlah beli lagi lepas ni.

Aku suka pandan gula melaka tu. Memang sedap. Kek batik indulgence tu bahagian atas je indulgence, bahagian bawah macam kek batik biasa je. Tapi overall, kedua-duanya sedap belaka. Tapi aku paling suka pandan gula melaka. 

Seminggu juga nak habiskan sebab tak boleh makan banyak banyak sekaligus. Makan sikit sikit. Tapi nasib baiklah kek ni maintain sedap walaupun berada dalam peti sejuk dalam tempoh masa seminggu. Mostly kek kan tak boleh simpan lama lama sebab nanti rasa dah makin tak sedap. "Rasa peti". Itu yang aku selalu rasa kalau kek disimpan lama lama dalam peti. Tapi kek batik ni, tidak rasa peti. Masih sedap.
 
 
Sisi lain Pandan Gula Melaka (bawah kanan) 
 
 
Sisi lain Kek Batik Indulgence (bawah kiri)

Jadi, sesiapa yang nak COD dalam kawasan Kuala Terengganu, Gong Badak dan juga Rusila, boleh order di @shainaasdessert (instagram). Atau boleh whatsapp disini: https://www.wassap.my/+60143060251/shainaasdessert
 
Disclaimer: Ini bukan paid atau sponsored review ya. Ini dibeli menggunakan duit kakak aku sendiri hehehe.

Saturday, 18 September 2021

Bukan Popia Pisang, Tapi Pisang Cheese

Okey dah setel makan Mr Dakgalbi, dah setel shopping, kita pun pulanglah ke sarang semula. Mata pun dah ngantuk, memang terbayang-bayang keempukan katil je masa tu. Sekali sampai dekat rumah, tak tidur tidur pun. 
 
Sampai rumah, simpan barang yang dibeli tadi dan cuba seluar jeans yang baru dibeli. Susah ya sekarang ni sebab memang tak boleh nak cuba dulu sebelum buat pembayaran. Dahlah tak boleh tukar kalau salah saiz. Memang tawakal je masa beli. Nasib baiklah saiz betul dan memang menepati piawaian aku. Jeans jenis slim fit memang aku suka. Tapi tak adalah ketat sampai kaki tak boleh bernafas. Kalau aku pakai seluar yang betul betul melekat dekat kaki, mahu terbalik biji mata kakak aku. Dia memang marah kalau aku beli seluar jenis gitu.
 
Aku pun tak suka sangat pakai jeans yang terlampau ketat yang memang betul betul melekat dekat kaki. Ibaratnya macam pakai legging. Tahu kan legging macam mana?

Tiba-tiba perut rasa lapar. Padahal memang dah lapar balik masa dalam Mr. Diy tadi. Jadi, bukalah foodpanda. Dilemma. Tak tahu nak makan apa. Last last aku beli pisang cheese. Tak beli dah popia pisang. Kali ni kita beli pisang cheese. Masih berunsurkan pisang. Kalau tunggu kakak aku buat pilihan nak makan apa, memang berjanggutlah jawabnya. Tu aku beli terus pisang cheese. Malas nak fikir lama-lama. Kakak aku pun bukan suka sangat pisang cheese. Last last dia beli sate. Dah lama tak makan sate katanya. 

Hari raya puasa tempoh hari tak merasa makan sate sebab raya berdua dengan aku je dekat rumah sewa. Tak tempah sate. Kalau tidak, memang wajiblah sate tu dalam hidangan raya kami sekeluarga. Aku tak makan sate, tapi makan nasi kapit or better known as nasi himpit. 
 
 
Foresight

 
Close view 

Baca review semua cakap sedap gila gila tapi bagi aku lagi sedap pisang cheese di Marang (di rumah kakak kedua aku). Masa cucuk vaksin tempoh hari, memang nak beli juga pisang cheese ni sebab dah lama tak makan, tapi malas nak dengar kakak kedua aku membebel sebab biasalah, harga dalam foodpanda kan mahal.

Kalau pergi beli di kedai, pisang cheese nya harga RM 5.00 sahaja. Tapi, dalam foodpanda dia jadi RM 8.00. Campur delivery RM 5.00, jadilah RM 13.00. Jadi, terpaksalah aku batalkan niat untuk beli pisang cheese di Marang tempoh hari demi menyelamatkan tahi telingaku HAHAHAHA
 
Yang aku beli semalam tak berapa kick rasanya tapi okey je buat makan petang sambil sambil tengok drama korea. Harga RM 10.50 + delivery RM 3+ jadilah RM 14+. Ada 12 ketul pisang yang disaluti coklat dan cheese.

Aku memang tak boleh lari dari coklat, coklat dan coklat. Kalau lari pun antara cheese ataupun caramel. Memang minat tiga perisa ni. Tapi paling minat coklat lah. Siapa pernah makan pisang cheese? Sama tak rupanya? Sedap ke tidak? 

Mungkin aku tak repeat beli dah lepas ni sebab rasa dia okey okey je dan a little bit pricey bila campur dengan harga delivery 😂

Friday, 17 September 2021

Pertama Kali Makan Mr Dakgalbi

Selamat Hari Malaysia kepada semua warganegara Malaysia. Moga moga lepas ni tak ada dah yang fikir Sabah dan Sarawak bukan negeri dalam Malaysia lagi. Hehehe. Okey sempena Hari Malaysia atau lagi tepat, sempena meraikan hari pembebasan kakak aku daripada ward department, maka kami semua pergi makan di Mr Dakgalbi.
 
Kakak aku gembira tak terkata bila dah habis kerjanya di ward department. Dia kena duduk di ward department selama lapan minggu dan hari Rabu lepas ialah hari terakhir dia di ward department. Memang gembiralah sebabnya letih teramat duduk di bahagian ward ni. Pukul 6.30 pagi dah masuk kerja, balik pukul 9 malam. Kadang kadang je boleh balik awal. Selebihnya memang balik lewat. 
 
Next department dia kena duduk di ward kanser rasanya. Aku pun tak pasti. Sebetulnya nak meraikan di Seoul Garden tapi bila call, Seoul Garden tak beroperasi lagi sebab tak cukup staff atau staff mereka tak cukup dua dos suntikan vaksin lagi. Jadinya, terpaksalah tukar kepada Mr Dakgalbi. 
 
Sejujurnya ini kali pertama aku makan di Mr Dakgalbi. Well you know me HAHAHAHA, kalau Seoul Garden tu memang dah selalu dah makan. Tapi ini first time nak makan di Mr Dakgalbi. Puas kakak aku cakap 'Ala dik, makanan macam orang Korea makan tu je, macam nasi goreng gitu je.' Akhirnya aku setuju jelah makan dekat situ. Sekali sekala mencuba benda baru kan. Hihihi.
 
 
Menu kami makan semalam. Aku tak tahulah nama apa menu ni tapi ada cheese. Bukan aku yang order, tapi housemate aku yang order memandangkan dia dah selalu sangat makan Mr Dakgalbi, jadi kami (baca: aku dan kakak aku) serahkan kepada yang pakar untuk pilih menu.

Hidangan untuk dua orang sahaja walaupun bertiga. Sebetulnya kami berlima. Tapi lagi dua orang tu duduk meja lain dan order menu lain. Ini bahagian kami bertiga. Ada mi, nasi dan yang pasti cheese. Nampak macam sikit kan kalau tengok dalam gambar, tapi banyak yang sebenarnya. Siap makan mi, staff Mr Dakgalbi gorengkan nasi goreng untuk kami. Tak ada gambar sebab malas nak ambil, segan orang tengok 😂 Ambil mana sempat je. 

First impression; rasa macam makan maggi goreng je teman teman.
 
 
Aku makan dua mangkuk kecil ni dan semangkuk nasi goreng. Kenyanglah sekejap, pastu pusing pusing mall dah lapar balik. Jadi not bad lah Mr Dakgalbi ni, kiranya next time boleh repeat makan lagilah. Tapi tak nak ambil cheese. Aku rasa macam muak sikit makan dengan cheese. 

Wednesday, 15 September 2021

Kek Roll Tapak Kuda Premium Homemade Perisa Nutella

Siapa dah pernah makan kek tapak kuda? Kalau tanya aku, ini first time aku beli dan makan. Untuk pengetahuan semua, kek tapak kuda adalah kek yang popular di Brunei. Dan aku akhirnya beli juga pada 09 September tempoh hari selepas sebulan lebih duduk dalam cart shopee hehehe. Memang dah teringin lama nak makan tapi macam biasalah seketul atiqah najihah iaitu tak beli beli.
 
Pantang buka Twitter, mesti nampak orang review atau promote kek tapak kuda ni. Kita sebagai seorang yang mudah terpengaruh, cepat cepat cari dekat shopee dan add to cart. Bukan tak nak beli, tapi mengenangkan harganya yang agak mahal tu yang buat aku termenung sekejap tiap kali nak beli 😂
 
Bagi aku mahal juga lah harga kek tapak kuda ni iaitu RM 28.00 untuk perisa nutella dan RM 33.18 untuk perisa lotus biscoff. Kalau beli lauk ni boleh dua atau tiga jenis lauk dah. Tapi, last last beli juga. Cakap dekat diri sendiri, "Belilah Najihah, kalau tak sedap tak payah beli dah next time. Kalau sedap pun tak payah beli juga next time. Janji dah pernah merasa.
 
Cehh konon konon kalau sedap, tak akan beli dah. Macam tipu sangat sebab mesti akan beli lagilah. Confirm! Tapi bukan dalam masa yang terdekatlah. 
 
 
Packaging kek tapak kuda. Memang bagus sungguh seller ni siap letak dalam kotak lagi. Bagi aku, memang nampak premium lah sebab bubuh dalam kotak ni. Kek pun selamat daripada terpenyek masa dalam proses penghantaran dari seller kepada courier dan seterusnya kepada pembeli. Tapi kotak tetap kemek. Itu memang tak boleh buat apa dah. 

 
Bahagian dalam. Walaupun kotak kemek, tapi kek tetap berada dalam keadaan yang baik. Langsung tak penyek. Maaf ya, silau pula gambarnya kikiki. Cepat cepat simpan dalam peti. Sedap ke tidak? Mestilah sedap! Serious tak tipu. Memang sedap!

Thursday, 9 September 2021

Milka & Daim Chocolate

Milka & Daim Chocolate. Siapa pernah makan? Aku? First time beli dan makan. Aku tertipu sebab ingatkan Cadbury & Daim, sekali bila sampai Milka & Daim rupanya. First time dengar milka. Packaging pun lebih kurang dengan cadbury. 

Cuba google google pasal coklat milka dan terjumpa yang menyatakan milka ni dari company yang sama dengan cadbury. So sebab itu kot packaging dia lebih kurang je?


Aku beli bulan Julai tempoh hari rasanya, tapi semalam baru makan 😂 Beli di shopee sekali dengan coklat Daim. Tak boleh pergi Langkawi untuk borong coklat, kita borong dalam shopee jelah. Cara cakap macam dah pernah jejak Langkawi ye, padahal hakikatnya tak pernah. Kakak ketiga aku tak sempat nak bawa aku pergi jalan jalan di Langkawi, tiba-tiba covid melanda. Bila nak pergi? Teman pun tak tahu hehehe. Harga untuk satu bar ni kalau tak silap aku RM 4.60. 

Sedap ke tidak? Mestilah sedap. Manis dia orang terengganu cakap meleting leting. Manis do'oh. Bayangkan coklat cadbury yang memang dah manis tu ditambah lagi dengan coklat daim. Kiranya double manis! Bila gigit, boleh rasa ketulan ketulan kecil coklat daim di bahagian dalam. Memang rasa la ketulan ketulan coklat daim tu.

Monday, 6 September 2021

Popia Pisang Lagi

Bila dah jadi makanan kegemaran, memang selalulah aku makan. Selagi tak jemu, selagi itulah aku akan makan. Tapi favorite kot? Tak akan nak jemu kan? Hehehe. Last aku makan 17 Julai 2021 tempoh hari. Kiranya memang dah lama lah tak makan. Memang mengidam teruk kikiki. 

Bila dah balik rumah sewa di bandar Kuala Terengganu ni barulah boleh beli. Sebab kedai popia pisang ni ada dekat area rumah sewa aku je. Kalau balik rumah kakak kedua aku, memang tak boleh nak membelilah sebab jauh. Lagi satu, kalau duduk rumah kakak kedua aku, tak boleh beli di foodpanda sangat. Dia punya membebel 7 hari 7 malam tak habis habis -,-

Sebab dah teringin sangat, kita pun belilah. Makan waktu petang sambil tengok running man episode paling latest. Biasa beli popia pisang perisa chocolate ataupun chocomel (gabungan chocolate dan caramel). Tapi kali ini aku try beli perisa lain pula iaitu perisa sos keju + cheddar parut + butterscotch. Harga RM 12.00. Kalau perisa chocomel atau chocolate tu RM 6.00 sahaja. Kalau beli yang itu dah boleh dapat 2 set popia pisang kan? Tapi tak apalah, sekali sekala kita cuba perisa lain pula. 


Foresight

Saturday, 4 September 2021

Makan Petang Bersama Kuih Ketayap

Previous entri, ada yang salah faham ya pasal poster tu. Ramai ingat itu poster yang aku dah siap buat. Tidak teman teman. Aku tak start buat apa-apa lagi. Previous entri itu aku tulis hanya untuk meminta pendapat apakah yang perlu aku letakkan dalam poster yang bertemakan 'Keselamatan Pengubatan'. Okey abaikan sebab tak penting hahaha. Nanti dah siap buat poster, aku update entri macam aku buat poster kemerdekaan tempoh hari.

Hari ini masih seperti hari-hari sebelum ini. Tak ada yang berubah pun. Rutin harian yang masih sama setiap hari. Dan aku masih bertapa di rumah kakak kedua  aku dari hari Khamis, 19 Ogos 2021 lagi. Tak tahulah bila dia nak hantar aku balik 😂 Pergi rumah kakak kedua untuk cucuk vaksin sebab tempat aku cucuk vaksin ni berhampiran dengan rumah dia.

Empat hari berturut turut rasanya makan cempedak goreng. Nasib baik hari ini dah tak makan cempedak goreng sebab dah naik jemu setiap hari makan. Sebagai pengganti cempedak goreng, kita buat kuih ketayap sebagai makan petang sambil ambil angin diluar rumah. Bukan akulah yang buat, aku tukang tengok je hehehe. Oh ya, ini cerita petang semalam.

Nak buat onde-onde tapi baru teringat tak ada tepung pulut. Jadi buatlah kuih ketayap. Ondeh-ondeh ke onde-onde? Aku selalu eja onde-onde. Korang panggil onde-onde juga ke? Ke panggil buah melaka? Tak kisahlah panggil apa pun, janji sedap! Janji bila gigit onde-onde tu memang ada lah air nisan (gula melaka) bahagian dalamnya. Bukan kosong. 

Okey berbalik kepada kuih ketayap, rupa-rupanya senang je nak buat. Ingatkan susah. Bahan-bahan pun simple sahaja. Aku tak nak lah cakap pasal cara cara membuat kuih ketayap sebab kakak aku pun rujuk resipi chenom. Boleh tengok disini: Resipi Kuih Ketayap. Cumanya, kakak aku tak letak telur sebab dia tengah menyusukan anak. Anak saudara aku pula badan macam naik ekzema sikit.

Saturday, 28 August 2021

Salted Caramel & Pretzel Bits McFlurry McDonalds

Last minit plan petang tadi pergi McDonalds. Dah lama sangat tak makan, tiba-tiba hari ini teringin nak makan burger mekdi. Mengada sungguh ya, padahal kalau beli burger ramly tepi jalan tu boleh je, tapi nak juga burger mekdi. Sekali sekala beli dan makan makanan mekdi. Kalau hari-hari mahu kempis beg duit hehehe.

Punyalah panjang barisan drive-thru, last-last pergi beli dekat kaunter. Tak ada seorang pun yang membeli di kaunter dan nasib aku baik, sampai depan pintu terus manager ambil pesanan dan tunggu dalam lima hingga tujuh minit, pesanan pun siap. Beli depan pintu je sebab kawasan kaunter banjir. Tak tahulah apa yang berlaku, mungkin atap bocor barangkali. Nasib baik aku cepat, sebab lepas aku siap order, terus ramai beratur belakang aku. 

Okey dipendekkan cerita, maka menu pilihan aku kali ini ialah Spicy Chicken Mcdeluxe dan Salted Caramel & Pretzel Bits McFlurry. Tak nak cerita pasal burger sebab burger tu semua orang tahu kan? Tapi nak cerita pasal salted caramel mcflurry. Mula mula ambil sundae chocolate tapi ternampak perkataan salted caramel dekat menu board, terus cancel sundae chocolate dan order salted caramel mcflurry. Memang favorite sungguh kalau ada aiskrim yang berunsurkan salted caramel ni! 

Dulu masa kerja dekat mekdi, memang tiap tiap hari aku beratur dekat kaunter semata mata nak beli salted caramel mcflurry lepas dah habis waktu bekerja hihihi. Aiskrim yang macam ni biasanya bermusim, jadi selagi tak habis musim dia, selagi itulah aku membeli 😂 Itu dululah, sekarang beli sekali sekala aje. 


First of all, maaf ya aku ambil gambar orang di google. Aku ada ambil gambar aiskrimnya tapi gambar bergegar sebab ambil masa dalam kereta. Makan dalam kereta. Tak sempat sampai rumah, aiskrim dah habis dimakan. Memang sebijik sama rupa aiskrim yang aku terima dengan gambar diatas. Sikit tak tipu. Memang sama.