Tuesday, 7 September 2021

Di Solitaire.org Kita Habiskan Masa Terluang

Kebelakangan ni aku banyak habiskan masa dengan bermain game. Bukanlah 24 jam aku main game, tapi boleh dikatakan banyak jugalah aku habiskan masa dengan bermain game di laptop mahupun game dalam telefon. Bila telefon tengah cas, aku beralih kepada game dalam laptop. Bila kakak aku guna laptop, aku main game dalam telefon.

Aku main game yang biasa biasa sahaja. Tak suka game yang advance macam PUBG ke Mobile Legend ke Among Us ke, memang tak suka 😂 Selalu juga kawan kawan ajak main, tapi aku tetap tak main. Aku lagi suka main game yang santai dan tenang. 


Dan beberapa hari ni aku sangatlah suka main game di Solitaire.org ni. Banyak betul ya pilihan game yang ada dekat situ. Memang puas hati kalau main. Dan yang paling penting, game-game tersebut boleh main secara PERCUMA dan tanpa IKLAN. Memang satu kelebihan ya bilamana tak ada iklan bila tengah main game. Dan game pun percuma. Tak payah bayar apa-apa. Siapa je tak suka benda percuma ni kan? 😛

Game mengikut kategori:






Memudahkan ya bila diasingkan mengikut kategori. Ada macam macam jenis kategori antaranya Card Game, Mahjong Solitaire Tile Game, Hidden Object Game, Match 3 Game dan yang terakhir Other Fun Game. Boleh pilih nak main game mana mana yang terdapat dalam setiap kategori tersebut. 

Antara game kesukaan aku:



Game senang nak kumpul mata! Mestilah masuk dalam favorite game aku HAHAHA. Memang dari dulu lagi aku suka main game mahjong ni. Tak dosa kan? Hehehe. Pilih dua block mahjong yang sama design dan setel. Tapi kena laju sebab masa yang diberikan tak lama pun 😆



Cookie Monster ni game ala ala Pacman. Aku geram tiap kali main game ni sebabnya aku mudah gelabah bila monster tu ikut belakang aku HAHAHA. Memang lintang pukang aku lari selamatkan diri. Kakak aku cakap lama lama nanti tercabut juga keypad laptop sebab aku tekan kuat sangat 😂 

Faktor lain aku tak berapa nak score dalam game ni sebab tertekan keypad 'ctrl'. Aku pelik lah kenapa benda tu tak gerak ke kiri, rupa-rupanya aku salah tekan keypad 😂 Sudahnya kena telan dengan monster. Tak apa, nanti aku cuba lagi untuk dapat score tinggi.



Game legend! Siapa sini suka main game zuma? Angkat tangan! Hehehe. Memang dari dulu lagi memang suka betul main game zuma ni. Tak pernah jemu kalau main. Itu diri akulah. Tak tahulah korang macam mana hehehe. Masa kecil kecil dulu memang berebut komputer dengan adik beradik lain sebab nak main game zuma dengan pinball.



Dan yang terakhir, word search game! Weh juling mata duk cari perkataan tersembunyi HAHAHA. Dalam masa 2 minit baru dapat cari 3 perkataan yang tersembunyi. Salah kakak aku! Sibuk bercakap sampai aku tak boleh fokus 😆 Dia punya perkataan pun boleh tahan panjang ya, sakit mata duduk tenung dari satu baris ke satu baris. Tapi fun!

Dulu selalu beli buku word search ni. Beli higlighter sekali. Tapi sekarang dah tak payah buku dah. Main je dekat sini. Senang. Tak payah keluarkan satu sen pun hihihi.

Ada banyak lagi game lain tapi aku asyik main empat game ni je. Nanti next time aku nak try game lain pula 😂 Banyak lagi game lain menanti untuk dimainkan. Begituuuuu hehehe. Selamat menghabiskan masa terluang anda dengan bermain di Solitaire.org!

Nota jemari: Korang suka main game apa? 

24 comments

  1. Hehe akak suka Farm Heroes dan Candy Crush Soda.
    Dahulu masa ada komputer memang selalu main Solitaire.
    Betul itu PUBG ke apa memang tidak minat. Main tembak-tembak bukan kegemaran.

    ReplyDelete
  2. suka juga layan games nie.
    tapi tak boleh lama2

    ReplyDelete
  3. akk suka gak lyn game santai2..
    cookie monster n zuma legend tu best jgk layan!
    dulu2 zmn bujang duk layan candy crush.. skrg dh malas.. haha

    ReplyDelete
  4. K ret skrg tgh main word puzzle hehhe mmg hari2 ada je word2 baru dpt belajar.. K ret pun suka main gams yg santai2 gak hehe

    ReplyDelete
  5. Saya minat word search & teka silang kata tapi selalunya main yang versi bercetak.

    ReplyDelete
  6. Bosan-bosan tak tahu nak buat apa boldh layan

    ReplyDelete
  7. dah jrg main games..dulu suka candy crush..kekdg main solitaire..

    bagus games ni..melatih minda cepat response..

    ReplyDelete
  8. Akk pun suka main game santai, main utk release tension bukan utk tambah stress haha
    Curently, am playing Paint by Nombor... org kidal, suka seni2 haha

    ReplyDelete
  9. Akak lama dah tak main game
    Yg akak main nya
    Join contest

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak main games macam ni. Sesekali best juga hilangkan stress..

    ReplyDelete
  11. Akak pun x reti main game macam PubG semua tu. Setakat candy crush, sudoku and solitaire tu bolehla. Nak mainlah zuma tu. Ada keyboard bluetooth, best sikit nak main kat hp

    ReplyDelete
  12. Rajin tu main game, banyak tahu kira betul minat, suka wordplay, zaman dulu, yang game bagi makan kucing, bila habis makanan kena beli dengan point, tak ingat pula namanya hehe cute..

    ReplyDelete
  13. ammi sampai harini masih main solitaire. Kat office pun main kalau takde kerja and boss ammi kata "If there's a tournament I would like you to join them shila".. ayat perli ke ayat memuji ntah hahahha

    ReplyDelete
  14. Lama jugak tak main game mudah mudah ni. Seronok kadang. Saya akan main game bila dah terlampau bosan je. Kalau tak memang tak mainlah. Hehe

    ReplyDelete
  15. terima kasih lah ye bagitau website yang best ni hehe

    ReplyDelete
  16. Wah sasaran baru akak ni..hehehe. Boleh la main game.

    ReplyDelete
  17. Dulu sekali-sekala layan juga game yang santai-santai.
    Sekarang ni tak pernah dah.

    ReplyDelete
  18. Memang best main Solitaire. Selagi tak menang, selagi tu akan repeat. Game lain tak try main lagi.

    ReplyDelete
  19. dulu memang suka sangat main zuma haha, kita geng lah! Okay nanti nak pergi sana sebab ada game word search jugak hehe

    ReplyDelete
  20. Masheh info! Leh terjah sana sementara akak tengah dalam tempoh kuarantin ni.. Hhehee.. Akak suka word search.. buku pun ado lagi...

    ReplyDelete
  21. Solitaire memang game yang best. Ketagih juga kalau dah start game tu

    ReplyDelete
  22. akak x buat lagi entri ni.. dok tangguh 3 hari dh ni.. haih bila la nk start..

    btw game simple mcm ni la yg best!

    ReplyDelete

Maaf dipinta kerana bahasakan diri aku. Jangan segan silu untuk tinggalkan komen anda kerana komen anda begitu berharga. Terima kasih! :)