-->

Lee Kwang Soo Last Episode on Running Man Episode 559

Bertemu lagi dalam entri berkenaan Running Man hahaha. Mesti jemu nak membaca kan sebab asyik update pasal Running Man selalu. Nak nak yang tak pernah tengok Running Man, lagilah jemu sebab tak tahu apa apa pasal Running Man. 

Maaf ya kalau jemu. 

And yes, hari ini (sebenarnya semalam, tapi memandangkan hari ini baru boleh download episode beserta subtitle so jadilah hari ini hehehe) episode terakhir Lee Kwang Soo bersama Running Man. 3,991 hari bersama sama ahli member yang lain dan akhirnya secara rasmi Lee Kwang Soo sign out from Running Man, 13 Jun 2021. 


Uniform oren yang dipakai Lee Kwang Soo dan tertera nombor 3,991 bermaksud jumlah hari Kwang Soo bersama Running Man. 

Macam biasa, menitik air mata keperempuananku lagi sekali bila tengok episode terakhir ini. Tengok sambil makan tengah hari. Sedih dia tak boleh bawa berbincang :') Permulaan episode tak sedih mana lagi, masuk saja sesi baca surat yang ditulis oleh setiap ahli member, sis dah tak mampu tahan lagi HAHAHA.

Sampaikan Lee Kwang Soo tak boleh nak baca surat yang ditulis oleh Seok Jin dan Jae Suk. Jae Suk yang tolong bacakan. Sampai giliran surat Jong Kook, Kwang Soo dah boleh baca walaupun tersekat sekat juga. 


Surat Jee Seok Jin kepada Lee Kwang Soo

"It has been already 11 years since I first met you. You were Long Legs Lee Kwang Soo whom I met at work, but now you are my little brother whom I will be with forever. Kwang Soo, I was happy when I shouted Feeling! Intuitional! Cross! with you. Feeling! Intuitional! Cross! might have been nothing to others, but I was sincerely grateful for each moment of it. You are kind and col. Let's see each other forever. Let's be friends forever. Even if you are not on Running Man, we are family. I love you, Kwang Soo."


Surat Yoo Jae Suk kepada Lee Kwang Soo

"To my beloved brother, Kwang Soo. It has already been 11 years since we started Running Man. It is hard to put into words how much effort you put in. You did so well. I don't know who to interrupt and who to ask for piggyback rides anymore, but I think it will end up being Se Chan or Suk Jin hyung. It will feel empty and be hard without you around but don't worry about us. Do everything that you have wanted to do. Let's see each other often. Call me if you ever need anything. Thank you, Kwang Soo."


Surat Kim Jong Kook kepada Lee Kwang Soo

"I don't know why it was so fun. We used to laugh every time our eyes met. I thought we would stay this way forever and I thought you would be there until the end, which is why I think I feel even sadder. We won't be together in Running Man anymore, but let's be together for the rest of our lives. Be healthy always, you punk."


Surat Ha Dong Hoon kepada Lee Kwang Soo

"To my younger brother, to my lovely Kwang Soo. Hello Kwang Soo. It is me, HaHa. Since I saw you every week for the past 11 years, I feel like I will see you next week as well. It is because you did your best and showed an incredible amount of effort, that so many viewers are upset and as sad as we are. You worked hard, Kwang Soo. Who will I tease now? Who will I con now? With whom will I stay up all night talking? I love you. I will pray that you stay dazzling and cool and realize your dreams no matter where you are! I love you, Kwang Soo. Stay healthy and happy."


Surat Song Ji Hyo kepada Lee Kwang Soo

"During the mean, happy, exhausting, stressful, touching moments and when we went to unfamiliar places and saw fascinating things. Thank you for staying with me for the past 11 years. Thank you. You worked hard. Kwang Soo, you are my younger brother. Like I said earlier, it still does not feel real to me. I think deep sadness will hit me and make me crumble when it hits me that you are no longer here. Visit whenever you miss us. I love you, Kwang Soo."


Surat Yang Se Chan kepada Lee Kwang Soo

"Kwang Soo hyung, you worked hard for the past 11 years. I was happy to spend four years with you. We used to call each other after every shoot and have long conversations. I guess that won't happen now. I will miss you a lot. I will always miss you, think of you and feel empty. Now, do everything you wanted to do in the world without penalties."


Surat Jeon So Min kepada Lee Kwang Soo

"Kwang Soo oppa, I am really thankful that I got to know you during the time that is either short or long. I am really thankful for the unforgettable memories. I will pray for you each step of the way, and I will keep the show going. Visit Running Man anytime. We will be waiting."


And the last one, surat Lee Kwang Soo kepada semua ahli member Running Man

"Please continue to give the show a lot of love and attention."

Sebagai peminat setia variety show Running Man yang tak pernah tertinggal satu episode pun iaitu bermula episode 1 sampai episode 559, 
aku nak ucapkan

Terima kasih untuk 11 tahun di dalam Running Man, Lee Kwang Soo! 💜

17 Comments

  1. Dulu-dulu layan jugak Running Man.. Sekarang tak lagi

    ReplyDelete
  2. tak pernah tinggal satu episod pun..fuhh..betul2 die hard fan nih!! Running Man ada pernah dtg Malaysia kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adaaa pernah datang! Tapi masa tu kita tak dapat pergi sebab ada beberapa masalah >.<

      Delete
  3. Tak tengok lagi last episod Lee Kwang Soo ni. Tengah bersedih, nanti bersedih lagi ni kalau tengok. Next week mesti rasa kekok tanpa Kwang Soo. Janganlah sendu macam dulu bila kwang soo xde sakit kaki tu. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, mesti rasa kekok kann bila kwang soo dah tak ada dalam running man, boleh terbayang dah minggu kwang soo takde haritu, krik krik aje >.<

      Delete
    2. Tahan air mata je tengok last episod last week. Mujurlah first week tanpa Kwang soo ni kelakar jugak.

      Delete
  4. Akak Bkn peminat running man.. Haha.. Tapi salute ika dri episod 1 smpai 599 x miss..mmg peminat setia ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe dah minat kan kak fiezz, memang tak tinggal satu episode :D

      Delete
  5. surat ji hyo tu ada yang part 2 kan... panjang lagi suratnya n lagi sedih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak dana, ada part 2, memang panjang ji hyo tulis. Tapi yang ditunjuk sikit je kann, sebab sedih sangat isi kandungan surat ji hyo tuuuu :')

      Delete
  6. Boleh tawu tak , mane nak tengok full episod 599 ni ye ? sye dh lamee x tgok RM .. nk tengok semulaa ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tengok di kissasian ataupun kshowonline.com
      Search je di website yang saya sebut. Kena bersabar sikit kalau nak tengok sebab kadang kadang banyak iklan :)
      Ataupun boleh search di telegram.

      Delete
  7. i tak tgk but semua org sedih kannn.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. Mencikkk. menangis tauuu tengok eps ni. T.T teresak esak sensorang kat atas katil hahahahhaa

    ReplyDelete

Maaf dipinta kerana bahasakan diri "aku"
Terima kasih sudi baca dan komen.