Friday, 11 June 2021

The Best Feeling Ever



The best feeling ever is bila buka shopee dan nampak "Your parcel is now out for delivery." Hehehe.

Ada yang sama happiness tak dengan aku? Aku rasa semua orang pun mesti gembira juga bila nampak ayat diatas itu. Aku happy betul bila buka shopee dan nampak parcel aku dah out for delivery. 

Memang tak senang duduk dah, ternanti nanti bila abang courier nak datang hantar parcel. Selalu buka pintu untuk check sama ada parcel dah sampai ke belum sebab biasanya abang courier tinggalkan saja parcel diatas lantai. 

Jadi memang setiap masa lah aku akan buka pintu rumah untuk check HAHAHA. Memang betul betul ternanti nanti. Padahal bukannya beli barang mahal pun. Barang biasa biasa sahaja huhuhu.

Bila dah terima parcel, tersengih macam kerang busuk HAHAHA. Padahal diri sendiri yang belikan. Self reward begitu hehehe. Kalau terima bungkusan barang yang unexpected lagilah menggembirakan. 

Kalau duduk di Marang tempoh hari, lagi tak senang duduk kalau abang courier hantar parcel time weekend! Tak suka! 

Sebab apa? Sebab kakak kedua aku tak bekerja dan tak balik rumah mentua dia :') So, dia akan ada di rumah. Bila abang courier hantar parcel, akan ditanya macam macam soalan HAHAHA.

Letih tahu nak kelentong kita beli apa hehehe. Tak adalah selalu kelentong, jarang jarang. Tapi bab harga, memang banyak kelentong hehehe.

Kalau kakak tanya berapa harga, aku akan cakap harga "Murah saja, dalam range RM 35 to RM 45." Sedangkan harga barang itu lebih daripada RM 50 😂 Kalau cakap harga sebenar, nanti kena bebel lagi teruk. Sis tak sanggup nak mendengar :') 

Ala bukannya beli benda yang pelik ataupun berbahaya, habis habis beli skincare, novel, makanan ataupun baju. Tapi kebiasaannya, memang banyak beli makananlah. Buat stok mengunyah time bosan, time buat assigment, time tengok movie atau drama korea dan sebagainya hehehe.

Rumah kakak kedua aku tak banyak makanan yang boleh mengunyah sebab jenis kakak aku tak makan makanan ringan macam super ring, bika dan seangkatan dengannya. Jadi kita pun belilah untuk diri kita. Bukan selalu beli tapi kadang kadang hehehe.

Nak membeli di pasar raya susah. Jadi, kita beli secara online. Apa susah, just pilih, add to cart dan proceed to pay. Sampai masa, abang courier hantar hehehe. Senang! Sekarang semuanya di hujung jari. Begituuuuuuuuuu. 

28 comments

  1. musim pkp ni mmg la kena bykkan beli on9. nk kuar pun beli yg penting2 je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, saya keluar bila beli barang basah sahaja

      Delete
  2. Terus k ret check status parcel k ret ni ha hahaha

    ReplyDelete
  3. Akak pun tengah tunggu kerepek ubi pedas yang ditunggu smpai heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedappp tuuu kerepek upi pedasss! Lama tak beli sebab haritu beli, terlampau pedas >.<
      Perut tak ngam dengan pedas hahaha.

      Delete
  4. ya betul! Tapi dalam masa yang sama tak best jugak menunggu entah bila nak sampai. Jenuh menunggunya pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETULLLLL kak fiza hahaha. Jenuh menunggu. Kalau menunggu, ada barang okay lah. Ni jenuh menunggu, tiba tiba abang courier update di tracking, unable to deliver. Keciwa tak sudah hahaha :')

      Delete
  5. tengah menunggu jga brg order he hee
    sejak pkp ni hari2 ada je brg sampai emmm anak2 dara kat umah punya keja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak anak dara punya kerja ya hahahaha
      Abang courier tu mesti dah cam muka sebab selalu hantar barang kan hahaha :D

      Delete
  6. Nanti tunjuk barang apa sampai, tau. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh hahaha, barang biasa biasa je kak nur :D

      Delete
  7. Memang lega barang sampai. Kalau tidak mengira hari bila hendak sampai. Kadang-kadang ada sangkaan buruk barang tidak sampai.

    ReplyDelete
  8. Akak hari- hari memang menunggu parcel sampai....sekarang beli online je senang..mall pun x bukak kan

    ReplyDelete
  9. Kan. Bila balik kampung, barang online sampai, mesti ada yang bertanya. Malas nak explain.

    ReplyDelete
  10. Musim2 pkp ni nak keluar gi beli barang pun malas . Nak kena beratur ikut giliran lagi . So oder je online jimat masa

    ReplyDelete
  11. Seronok beli brang dekat Shopee ni.Purse pun makin lama makin menipis dibuatnya. Apps ni kira apps yang dikatakan memang hari2 K.Syu bukak.Ki3.

    ReplyDelete
  12. we share the same feeling haha

    ReplyDelete
  13. kat rumah akk, kakak yang selalu beli online..mak selalu bising..mak takut org tu bawak covid..huhu..

    ReplyDelete
  14. oh yes..itulah hobi musim PKP. Penuhkan cart. Kadang-kadang tak terdesak nak beli tapi tengok tinggal 1 terus check out. Haha. Beli baju tapi tak tau bilanya nak pakai dah asyik duduk rumah je. Skincare pun kerap jugak

    ReplyDelete
  15. Memang seronok kalau barang yang dibeli online dah sampai ke rumah.

    ReplyDelete
  16. Betul baik xpyh ckp nanti kena bebel mcm kak nina 😂 skrg beli brg anak. Takut nk keluar beli brg

    ReplyDelete
  17. Dia pnye happy macam dpt hadiah untuk diri sendiri kan 😆😆

    ReplyDelete
  18. Haaa. kan... lagi lagi kalau memang ternanti nanti barang tu .happy giler oi.. Selagi ada duit lebih, bolehlah shopping... kan... tapi tak pernah plak beli jajan kar Shopee . huhu

    ReplyDelete
  19. Hahaha perasaan gembira tu memang sukar digambarkan! 😂

    ReplyDelete
  20. Sep sikit.. Samalah kita.. Tambahan pula kalau beli makanan.. Memnag perasaan teruja sangat tengok pergerakan dia dekat Shopee tu.. Hahaha.. bila sampai ke tangan bahagia jadi berganda..

    ReplyDelete

Maaf dipinta kerana bahasakan diri aku. Jangan segan silu untuk tinggalkan komen anda kerana komen anda begitu berharga. Terima kasih! :)